20150105-MH2A4894
Nieuwste data workshop!

  • Locatie Voorschoten Zaterdag 14 maart 2015 (VOL)
  • Locatie Voorschoten Zaterdag 25 april 2015 (VOL)
  • Locatie Almere: Zondag 10 mei 2015 (nog 8 plekken)
  • Locatie Voorschoten: Zaterdag 23 mei 2015
  • Locatie Voorschoten: Zondag 14 juni 2015
  • Locatie Almere: Zondag 5 juli 2015

Vanaf de workshop op 24 augustus zijn we een samenwerking aangegaan van Natascha Boudewijn van Greendelicious. Natascha is een prachtige kookstudio begonnen in Voorschoten en de ruimte is helemaal perfect voor het geven van onze workshops. Dat betekent ook dat we vanaf augustus iets meer plek hebben per keer, maar alsnog houden we het op een maximum van 12 personen. Natascha is niet alleen onze gastvrouw maar zal ook gedurende de dag zorgen voor een aantal prachtige gerechtjes om te fotograferen en stylen.

 

Voor een speciale zomer editie hebben we gekozen voor de locatie Het Groene Geheim in Almere. Hier is behalve een comfortabele locatie een prachtige landschapstuin waar we – bij mooi weer – naar hartelust buiten kunnen fotograferen. Kom je van ver dan kun je hier tevens een van de comfortabele lodges boeken om te overnachten. Kijk voor meer informatie en prijzen op de website van Het Groene Geheim.


_______________________________________________________________________________________________________

Heb je een foodblog of wil je er een beginnen? Of misschien heb je een restaurant of ben je een eigen bedrijf begonnen wat iets met eten te maken heeft en loop je elke keer tegen het maken van foto’s aan. Want hoe zet je je eten nou zo op de foto dat het er net zo lekker uitziet als dat het smaakt?

Hiervoor hebben Alexandra en ik een workshop opgezet; de workshop loopt inmiddels alweer bijna twee jaar met veel succes en is een leuke opstap om je eten beter op de foto te kunnen zetten.

De workshop is een uitbouw op de (niet meer bestaande) workshop taartjes fotograferen  en zal verder ingaan op het stylen van je tafel en het vervolgens zo mooi mogelijk op de foto zetten. Qua niveau van fotografie is het bedoeld voor beginners. Er wordt een korte inleiding gegeven, maar uiteindelijk is het vooral de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat. Heb je meer ervaring met fotografie en wil je toch graag de workshop volgen dan kan dat uiteraard ook! Aan het bod komen o.a. de volgende onderwerpen:

20150215-MH2A5951

 • kleurgebruik en compositie in de foto
 • aandachtspunten voor je gerecht
 • waar vind je props (voor weinig)
 • licht. Waar moet je op letten, waar komt het vandaan, gebruik van schaduwen
 • techniek; diafragma, sluitertijd, iso waardes
 • Compositie
 • Tegenlicht/zijlicht/belichtingscorrectie
 • reflectie materiaal

Workshop foodfotografie en styling

Je kunt de workshop volgen met zowel een compact camera als een spiegelreflex. Hou er echter wel rekening mee dat instellingen aan je diafragma vaak niet mogelijk zijn met een compact camera dus het beperkt je mogelijkheden wel een beetje. De regels voor belichting, styling en compositie zijn echter ook voor compact camera’s gelijk, dus je kunt er zeker wat van opsteken!

De workshop wordt gehouden in  Voorschoten waar we gebruik maken van de prachtige keuken van Natascha van Green Delicious. De workshop wordt tevens in de zomer gehouden als extra locatie in Almere. Dit is alleen op 10 mei en 5 juli!

De kosten voor de workshop zijn  € 195,= pp  inclusief gebruik van alle materialen en ingrediënten, lunch, koffie, thee en wat lekkers voor bij de koffie. Bovendien krijg je na afloop het boek ‘Digitale Fotografie Food’ mee naar huis.

Wil je je opgegeven voor de workshop dan kan dat via een mailtje naar info@freshfoodphotos.com

De nieuwste data worden altijd hier gepubliceerd en ook via mijn blog Simone’s Kitchen

 

Hier ook een aantal reviews van bloggers die de workshop al gevolgd hebben!

Miss Fromage

I love Health

Betty’s Kitchen

From Ezter with Love

Elsbeth van De Tafel van Lemmer

Brenda Kookt

Dutchful Thinking

Cookie Cottage

Es Factory

Kynotes

In Kells Kitchen

Micook

 Culy